vineri, 22 martie 2013

DECORAȚIUNI - Saculețe sub formă de iepurași

   Acest proiect este ideal dacă aveți la îndemână bucăți de material de care vreți să scăpați. Este ușor și destul de rapid de cusut, în funcție de abilitățile fiecăruia.
 

   Săculețele sub formă de iepuraș, ținând cont de ingredientele cu care vor fi umplute, pot fi folosite și ca:
  • săculeț parfumat (odorizant), dacă este umplut cu Potpourri (cadouri excelente de sarbători)
  • pernă pentru dormit, dacă o umpleți cu flori uscate de mușețel și levănțică. Bineînțeles că veți folosiți un șablon mai mare.
  • săculeț de căldură, umplut cu orez sau grâu și ierburi, ce vor fi încălzite în cuptorul cu microunde (folosite în scop medicinal)
  • odorizant pentru încălțăminte, dacă îl umpleți cu carbon activ sau cărbune (modelul prezentat în continuare, foarte bun pentru perioada verii).
   Materiale necesare pentru această decorațiune:
  • material sau bucăți de material (5 x 7,5 cm - două bucăți pentru iepurele mic, 10 x 15 cm - 2 bucăți pentru iepurele mare)
  • ingredientele de umplere - carbon activ, gel siliconat, potpourri, etc.
  • panglică, sfoară, dantelă sau cablu
  • ață pentru brodat (pentru iepurele mare)
   Unelte necesare:
  • mașină de cusut (dacă aveți, dacă nu, coaseți manual)
  • kit de cusut
  • fier de călcat
  • imprimantă și hârtie format A6
  • creion, pentru trasarea pe material
  • pensetă (fără vârfuri ascuțite)
pdf pattern of bunny sachet
 
Descărcați tiparul iepurașului, în format pdf. Printați-l pe hârtia format A6. Nu modificați dimensiunea tiparului, pentru a putea printa dimensiunea corecta.
Dacă nu puteți vizualiza tiparul descărcați ultima versiune de Acrobat Reader .




How to sew a sachet

 
 
Decupați modelul tipărit pe hârtia A6 și trasați modelul pe spatele materialului ales. Faceți 2 semne la distanță de 2.5 cm pe cusătura laterală.
 
 
sewing sachet
 
 
 
 
Porninând de la primul semn, începeți să coaseți de-a lungul modelului oprindu-vă la cel de-al doilea semn, lăsând spațiul dintre semne deschis.
 
bunny sachet




Decupați modelul obținut, lasând o margine de aproximativ 3mm pentru modelul mic, și aproximativ 9 mm pentru modelul mare.


 
 
Turning right side out

 

Introduceți penseta prin deschizătura lăsată și prindeți una din urechi. Trageți urechea prin deschizătură.




making sachet



Faceți același lucru și cu cea de-a doua ureche. Folosiți penseta pentru micile ajustări asupra cusăturii și pentru uniformizarea părților curbate.

making mini bunny sachet



 

 
 
Întoarceți saculețul și uniformizați toate părțile curbate iar pentru a îndepărta cutele, utilizați un fier de călcat cald.
Pentru varianta mare a săculețului, trasați fața iepurașului pe material și brodați trăsăturile faciale. Decupați materialul și apoi lipiți fața obținută pe saculețul mare.
Fill sachet

 

 
Faceți un con (pâlnie), dintr-o foaie de hârtie și introduceți-l în deschizătura lăsată mai devreme. Introduceți ingredientul ales de dvs. până umpleți săculețul. Ați putea renunța la pâlnie dacă ingredientul ales de dvs. este potpurri. Folosiți penseta pentru aceasta.


ladder stitch

 
Coaseți deschizătura rămasă, închizând săculețul.



long ear bunny
 



Agitați săculețul pentru ca ingredientul folosit să se adune în partea de jos a săculețului, apoi legați urechile cu ață, ajustând urechile în timp ce strângeți ața.



valentines bunny

 

La final, folosind, panglica, dantela sau sfoara, faceți o fundă.



 
 Articol preluat de pe www.craftpassion.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu