vineri, 23 noiembrie 2012

Tapet pentru baie.

   V-ati gândit să dați un aspect mai deosebit băii? Dacă da, ar trebui sa aveți în vedere și tapetul pentru baie.

   Iată ce ar trebui să stiți despre acesta.
 
   Pe piață se găsesc numeroase sortimente de tapet pentru baie, în diferite culori și modele. Alegeți un tapet care să se potrivească cu stilul acestei camere. De asemenea, atunci când alegeți tapetul pentru baie trebuie să țineți cont de faptul că toți pereții băii vor fi stropiți cu apă și sunt expuși la umezeală și variații mari de temperatură.
 
   Tapetele s-ar împărți în două categorii, și anume :
 
   Tapet pentru băile mai mari.
 
   Tapet de vinil. Pereții umeziți sau afectați de umezeală sau crăpături din baie pot fi acoperiți cu un tapet de vinil. Tapetul de vinil este disponibil în culori luminoase și este ușor de aplicat. Dacă găsiți tapet care dispune deja de un strat de lipici, nu trebuie decât să în înmoi în apă timp de câteva secunde, cât se inmoaie lipiciul apoi lipiți pe peretele curat, spălat și uscat în prealabil. Dacă nu găsiți tapet care dispune deja de stratul respectiv de adeziv, trebuie să aplicați manual adezivul pe dosul tapetului, având grijă sa nu vă murdăriți și abia apoi să treceți la lipirea fâșiilor de tapet pe peretele curat, spălat și uscat în prealabil. Tăiați excesul de tapet, care rămâne la capete. Pentru a menține tapetul curat, acesta se curăță cu o cârpă curată și umedă.
 
   Tapet din fibre naturale. Tapetul din fibre naturale este un tapet realizat din fibre și ierburi asiatice. Acesta se aplică și se întreține ușor. Este disponibil într-o largă varietate de culori și modele. Combinațiile de culori, de alb. bej, crem, se potrivesc cu majoritatea obiectelor sanitare din baia dumneavoastră. Pentru a decora pereții băii cu tapet din fibre naturale, este indicat ca acesta să fie tăiat fâșii. Aplicați apoi adezivul, pe toată suprafața tapetului și lipiți-l pe perete.
   Acest tapet se curăță ușor, cu o cârpă curată și umedă.
 
   Tapet cu aspect de marmură. Acest tip de tapet este perfect pentru persoanele care își doresc o baie luminoasă. Este însă recomandat pentru băile mai mari. Tapetul cu aspect de marmură este ușor de instalat și nu trebuie aplicat la milimetru, deoarece micile inegalități vor trece neobservate.
   Tapetul cu aspect de marmurp este disponibil în tonuri de alb, bej sau piersică și conferă băii un aspect clasic și rafinat.
 
   Tapet pentru băile mai mici
   Dacă aveți o baie mică, există numeroase trucuri prin care se poate creea senzația de spațiu mare și luminos. Optați pentru culori deschise și modele delicate. Cele mai potrivite culori sunt tonurile de alb, bej, crem, verde deschis sau bleu.
   Pentru a obține senzația de baie spațioasă puteți lipi tapet chiar și pe tavan. În cazul acesta, trebuie să fiți foarte atenți la modelul ales și la modul de aplicare, deoarece greșelile vor fi mult mai vizibile.
 

 
 

 

3 comentarii:

  1. Pentru o gama larga de modele puteti accesa magazinul nostru online specializat in tapet.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va invitam sa vedeti gama de tapet pentru design Diego: www.diego-romania.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut. Am lansat modele noi de Fototapet 3D. Le puteti vedea accesand https://tapet-deco.ro

    RăspundețiȘtergere