duminică, 6 aprilie 2014

Cum decorăm un balcon de mici dimensiuni.

     Aspectul unui balcon, indiferent de suprafaţa sa, contribuie la imaginea întregii locuinţe, de aceea nu trebuie trecută cu vederea amenajarea lui. Deşi pare dificil, şi cel mai mic balcon poate fi transformat într-un refugiu confortabil.
     Ţinând cont de forma spaţiului disponibil (lat sau lung şi îngust), dacă balconul este închis sau deschis şi de tipul pardoselei (placă de beton, gresie sau parchet), putem să alegem mobilierul, plantele şi accesoriile care să se integreze cât mai bine în spaţiu.
Poză preluată de pe: www.fineliving.ro
   Deoarece un spaţiu mic nu lasă loc la foarte multe opţiuni de amenajare, înainte de toate, trebuie să răspundem la întrebările: 
  • dorim ca balconul să devină un spaţiu de locuit cu masă şi scaune sau ar trebui să fie destinat doar spaţiului verde? 
  • este suficient de mare pentru mobilă?

   Modul de amenajare al acestuia trebuie să coincidă şi cu design-ul camerei de care aparţine deoarece, din punct de vedere architectural, balconul este o extensie a camerei care face legătura între interior şi exterior, iar o continuitate este esenţială, mai ales în cazul spaţiilor mici.
     Decorul trebuie să fie unul simplu, aerisit, şi nu în ultimul rând, verde. Indiferent de design-ul ales, în toate balcoanele vom întâlni un element comun: PLANTELE. Dimensiunea acestora trebuie raportată la dimensiunea balconului. Copăceii decorativi de interior şi palmierii vor schimba complet atmosfera, dar nu sunt recomandaţi în spaţiile înguste. Muşcatele, begoniile, cameliile, narcisele şi azaleele sunt doar câteva exemple de plante potrivite pentru un astfel de decor. Puteţi câştiga spaţiu dacă folosiţi pentru flori suporturi metalice cu mai multe braţe. Alegeţi pentru ghivecele plantelor o temă sau o culoare unificatoare, care să nu dea sentimentul de aglomerat.
   Dacă spaţiul vă permite, puteţi opta pentru un mobilier minimalist. O măsuţa de cafea şi două scaune îşi pot găsi cu uşurinţă locul şi în cele mai înguste spaţii. Materialul din care este realizat mobilierul trebuie să fie unul rezistent, mai ales dacă balconul este deschis. Cele mai indicate materiale sunt: plasticul, fierul forjat şi ratanul. Piesele de mobilier rabatabile vor ocupa mai puţin spaţiu şi vor fi folosite doar când este nevoie. Şi cum design-ul unei încăperi nu este complet fără accesorii, completaţi decorul cu pernuţe decorative, lumânări sau cu un felinar pe timp de noapte.


Articol preluat de pe: www.incasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu