sâmbătă, 19 mai 2012

Trei sfaturi mari de amenajare pentru o baie mică

   Baia este mică, dar avem nevoie de spațiu. Ce facem pentru a amenajarea ei util, plăcut și modern? Iată cele trei sfaturi mari pentru a amenaja o baie mică:
   Primul - mobilierul de baie: câștigați spațiu de depozitare într-o baie mică
   Cel mai important lucru pentru amenajarea băii - dacă este mică - este câștigarea de spațiu. Începem prin identificarea zonelor nefolosite și aranjarea mobilierului din baie.
   Dulăpiorul pentru chiuvetă. Primul spațiu pe care îl puteți folosi pentru un dulăpior este cel de sub chiuvetă. Renunțați la clasica chiuvetă cu picior și folosiți la maxim această oportunitate. Veți fi surprinși cât de multe pot încăpea în acest dulăpior.

   Dulăpiorul de deasupra rezervorului WC. Următorul spațiu foarte generos pe care îl puteți folosi este cel de deasupra rezervorului pentru WC. Un dulap îngust și înalt vă va oferi suficient spațiu pentru a depozita toate mărunțișurile din baie: cosmetice, truse de unghii, cârlige de rufe, chiar și prosoape.

   Rafturile. Folosiți rafturi. Cele mai indicate sunt cele de colț. În cele două colţuri de pe peretele cu cada se pot monta rafturi de colţ care vor adăposti toate săpunurile, şampoanele, sarea de baie etc.

   Al doilea - Gresia și faianța, tavanul: o baie mică mai luminoasă
   Faianţa şi gresia. Într-o baie mică, îngustă, evitaţi montarea de faianţă închisă la culoare. Montaţi plăci de faianţă deschisă la culoare, păstrând pentru contrast gresia, care poate fi cât de închisă doriţi.

   Un alt truc este acela de a monta plăci de faianţă dreptunghiulare, aşezate pe verticală. Astfel, camera de baie va părea mai înaltă şi mai spaţioasă. Ca un mic artificiu, pe peretele cu uşa montaţi plăcile pe orizontală. Jocul va fi unul plăcut ochiului şi va scoate încăperea din monotonie.

   Tavanul lăsaţi-l alb. Va reflecta mai bine lumina şi baia va părea mai spaţioasă.

   Al treilea - Oglinzile
   Ne-am obișnuit ca baia să aibă o singură oglindă, cea de la chiuvetă. Ca regulă generală, cu cât este mai multă lumină într-o încăpere, cu atât ea va pare mai mare. Oglinda, reflectând lumina dar și obiectele din baie, va ajuta la crearea impresiei de spațiu suplimentar. Deci, de ce numai una? Puteți monta două sau, de ce nu, trei oglinzi.
   Dacă veți pune două oglinzi pe pereți opuși, de aceeași dimensiune, una în fața celeilalte veți crea o reflexie infinită. Senzația este absolut unică!
   Iată deci trei idei simple și ieftine pentru a transforma mica noastră baie într-un spațiu dacă nu generos măcar luminos și aerisit.

Articol preluat de pe www.valeacascadelor.ro

3 comentarii:

  1. Foarte util articolul, am preluat cateva idei din el care sper sa-mi dea un plus de lumina si spatiu aparent in casa: faianta si gresie mai deschise la culoare, cel putin pe alocuri si oglinzi suplimentare. Cred ca vor avea un efect deosebit.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am inspirat putin din acest articol pentru amenajarea baii si am ales culori mai deschise pentru gresie si fainta. Cu aceasta ocazie am inlocuit si sifoanele de pardoseala vechi, deoarece se acumula foarta multa apa in baie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur că ți-am putut fi de ajutor cu aceste idei. Spor la treabă și mulțumesc pentru apreciere.

    RăspundețiȘtergere