vineri, 6 februarie 2015

Rafturi facute in casa - folosind o scară

     Suport dintr-o scară de lemn

                     Inainte                                                          După


   Tot ce aveţi nevoie este:

  • o scară din lemn, 
  • nişte bucăţi de placaj, pal, osb, 
  • o maşină de găurit, ciocan,
  • holzşuruburi, cuie,
  • adeziv, 
  • o ruletă
   Ar trebui să începeţi prin măsurarea lăţimii treptelor.


   Utilizaţi placi groase de 16mm (sau ce grosime doriţi). Tăiaţile la dimensiune, folosind un fierăstrău (fie electric sau manual) sau puteţi cere la magazinul de bricolaj să vi le debiteze la dimensiunile dorite.


   Montaţi plăcile pe scară (fără a le fixa) pentru a verifica dacă se potrivesc.
   Apoi tăiaţi nişte sipci de 20mm grosime, cu aceeaşi lungime ca a rafturilor utilizate, le vom folosi pentru parte dinspre perete a rafturilor. Şipcile le prindeţi de rafturi cu ajutorul adezivului, apoi le fixăm cu ajutorul cuişoarelor. Dacă doriţi puteţi vopsi şipcile fie la culoarea rafturilor, fie la culoarea scării utilizate. Marcaţi pe spatele rafturilor (cu o linie), distanţa cu care aţi dori rafturile să iasă în afara treptelor scării.


   Utilizaţi maşina de găurit pentru a da câte 3 găuri pe fiecare treaptă a scării, găuri ce vor folosi la fixarea rafturilor.

   După ce aţi găuri treptele, întoarceţi scara cu susul în jos şi fixaţi holzşuruburile în găurile efectuate.   Aliniaţi linia rafturilor cu marginea treptelor, şi utilizând maşina de găurit înşurubând holzşuruburile.


   Astfel aţi obţinut un raft cu tentă rustică, plăcut privirii şi destul de durabil. Dacă mai puneţi la socoteală că e făcut în totalitate de către dvs. cu atât mai multe motive de mândrie.

Idee preluată de aici

Un comentariu: