duminică, 6 ianuarie 2013

Mobilă second hand: ce ar trebui sa știți !!!

   Presat de buget limitat și în căutare de mobilier de calitate, una dintre posibilitățile care le am la dispoziție pentru a decora proaspătul achiziționat apartament este mobila second hand. Ce trebuie să știți când vreți să cumpărați mobilă folosită, veți descoperi, ca și mine, din rândurile următoare!

   De unde se cumpără mobila second hand ???

   Mobila second hand poate fi procurată consultând internetul, unde veți găsi o mulțime de site-uri care importă piese de mobilier folosite din străinătate. Iată cateva exemple: mobila-secondhand.ro, mobilacaro.ro, mobyla.ro, bertokmobila.ro, mobilasecondcluj.ro, mobilasecondhand.com, .

Utilă se va dovedi și cercetarea anunțurilor de mică publicitate. Astfel, ați putea descoperi piese de mobilier de calitate foarte bună, bine întreținute, la prețuri mai scăzute decât cele oferite pe site-urile specializate pe mobilă second hand.

Nu în ultimul rând, nu uitați de târgurile de mobilă. Deși nu sunt foarte numeroase, dacă le pânditi și aveți șansa să le călcați pragul, ați putea descoperi câteva piese de mobilier cu adevărat reușite, la prețuri generoase, de târg.

   Prețuri estimative

   Mobila second hand este, într-adevăr, mai ieftină decât cea nouă și vă poate ajuta să faceți economii substanțiale dacă investiți timp și răbdare în procesul de achiziționare.
Prețurile mobilierului second hand pot varia foarte mult, în funcție de material, dimensiuni, importator, producător etc. Iată, totuși, câteva valori orientative:
colțar : în jurul sumei de  750-1000 RON
birou: în jurul sumei de 120-150 RON
balansoar: în jurul sumei de 250-300 RON
corpuri mobilier sufragerie: în jurul sumei de 800-1500 RON
colțar bucătărie: în jurul sumei de 500 RON
canapea: în jurul sumei de 500 RON

   Piese de mobilier pe care să le evitați
  Din păcate, nu toate piesele de mobilier rezistă bine în timp și, mai mult decât atât, o parte dintre acestea riscă să sufere deteriorări suplimentare în urma transportului până la locuința voastră. Drept urmare ar fi indicat să evitați achiziționarea următoarelor piese de mobilier second hand:

  - sofa din cherestea de pin: lemnul masiv de arțar sau stejar, printre altele, este mai rezistent; însă evitați să deplasați mobila din cherestea de pin, de pildă;
  - scaune lipite: înainte de a achiziționa un scaun, verificați dacă acesta este lipit sau prins cu șuruburi; țineți cont de faptul că scaunele lipite sunt mai puțin rezistente și riscă să se deterioreze mai repede decăt v-ați fi așteptat;
  - pătuțuri folosite: copilul dumneavoastră este ultimul membru al familiei pe care v-ați dori să îl expuneți unor eventuale pericole determinate de defecte ascunse sau bacterii;
  - saltele second hand: indiferent cât de curată și de nefolosită ar părea o saltea de pat , nu îi cunoașteți istoricul, nici ce se află în interiorul acesteia.
 

   Ponturi finale

   În cele din urmă, iată câteva ponturi de care ați mai putea ține cont în procesul de achiziționare a mobilei second hand : 
  - atenție la detalii: dacă petele de apă de pe mobilă ar putea fi corectate, asigurați-vă că piesele pe care le cumpărați nu au defecte mai grave (cauzate de dăunători ca termitele, de pildă);
  - culoare și material: când cumpărați mobilier tapisat, acordați atenție culorii și texturii materialului; dacă faceți alegerea potrivită, respectivele piese ar putea dura și o viață;
  - miros: mobilierul vechi are tendința să emane un miros specific; chiar dacă vă place cum arată, gandiți-vă dacă v-ați putea obișnui cu respectivul miros și dacă există vreo modalitate de a-l elimina.
 
Articol preluat de pe : http://adf.ly/JnQzs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu