miercuri, 22 august 2012

Sfaturi pentru decorarea apartamentelor mici

   Decorarea unui apartament poate fi o provocare. Cu puțină inventivitate și câteva idei creative, spațiile mici pot deveni un cămin și pot fi spectaculoase.

Alegerea mobilei
   Atunci când ai o locuință de mici dimensiuni optează pentru piese de mobilier mici, cu un design deosebit, și evită să încarci camerele. Un apartament mic poate părea aglomerat și chiar mai mic decât este în realitate dacă mobilierul este aliniat, iar spațiile deschise lipsesc. Aranjează mobila pentru a menține încăperile cât mai aerisite posibil și îndepărtează obiectele pe care nu le folosești. Este mai bine să păstrezi câteva scaune pliante elegante într-un dulap pentru eventualii invitați în plus, decât să umpli o cameră cu mobilă în exces.



Mai puțin este mai bine!
   Tapițeriile și bibelourile pot face un apartament mic să pară înghesuit și aglomerat. Redu dimensiunea colecțiilor tale și expune doar piesele favorite, decât să acoperi pereții în întregime. Mai puțin este, într-adevăr, mai decorativ, iar pereții acoperiți cu tot felul de rafturi și obiecte devin obositori. Ochiul nu va mai știi pe ce să se focalizeze și în final rezultatul va fi de dezordine și nu de colecție.


Magia oglinzilor
   Unul dintre cele mai ușoare moduri de a decora apartamente mici și de a le face să pară cât mai spațioase este folosirea oglinzilor. Montează oglinzi înrămate frumos pe pereții opuși. Vor reflecta lumina naturală și cea artificială și vor face ca încăperea să pară mai mare. Oglinzile decorative sunt disponibile în nenumărate stiluri și la diferite prețuri. Sunt ideale pentru a înfrumuseța pereții goi.
   Odată ce un apartament mic este decorat cu obiecte atractive, poziționate strategic, va deveni mai confortabil, primitor și mai spațios. Adu-ți aminte că nu dimensiunea contează. Chiar și apartamentele mari pot să nu pară atât de primitoare și elegante, dacă mobiliarul folosit este ieftin, iar pereții sunt încărcați sau goi. Folosește-ti stilul propriu, unic, atunci când pui în aplicare aceste sfaturi, iar rezultatul va fi impresionant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu