marți, 17 aprilie 2012

Conceptul de "Do It Yourself"

   Conceptul de  ”Do It Yourself” sau, mai pe românește, ”Descurcă-te singur” se referă la capacitatea oamenilor de a crea sau repara diverse obiecte fără a apela la ajutor specializat.
   Acest concept a ajuns, de ceva vreme, și în țara noastră unde peste 70% dintre români sunt pasionați de acest concept.
   Pentru 66 la sută dintre români, ,,do-it-yourself-ul'' a devenit o alternativă atractivă la activităţile de recreere, precum ieşitul în oraş sau mersul în vacanţă, aceștia preferând să stea in casă implicați în lucrări de DIY.
   Chiar dacă, în zilele noastre, tot ce se vrea a fi un lucru de calitate trebuie să aibe la bază un înalt grad de profesionalism, nu același lucru poate fi spus despre renovările necesare într-o casă. Astfel românii sunt dispuși să abordeze, singuri, anumite lucrări, și asta nu doar pentru a economisi o sumă oarecare de bani, neplătind mâna de lucru, ci din pasiune pentru lucrul făcut singur. Dacă e să ne gândim, din punct de vedere financiar, aceste mici economii pot aduce profituri substanțiale atunci când se va decide vânzarea casei.
   Singurele aspecte de care depinde desfășurarea de proiecte în casă sunt timpul și nivelul de pricepere pe care le are ”meșterul”. Dacă sunteți începător, satisfacția dobândită pe parcursul desfășurării proiectului va fi cu atât mai mare, veți trăi entuziasmul unei schimbări importante în viața voastră, în modul ce gestionare a timpului. Prin urmare, înainte de a începe un proiect să vă puneți următoarele întrebări:
   - cât timp aș putea dedica unui proiect de renovare ?
   - sunt destul de priceput cât să termin acest proiect ?
   - am toate sculele necesare terminării proiectului, sau le pot împrumuta ?
   - voi avea nevoie de ajutor profesionist pe parcursul lucrării ?
   - am luat în calcul riscul și siguranța proiectului ?
  
   Cea mai mare greșeală asumată este aceea de a supraaprecia măiestria și abilitățile necesare obținerii unui rezultat de calitate și a timpului ce poate fi dedicat unei astfel de lucrări. Nimeni nu spune că executarea oricărei lucrări este ușoară, dar în mod sigur multe din aceste lucrări pot fi abordate cu suficiente șanse de reușită.
   Niște rezultate de calitate sunt cea mai mare satisfacție pentru un pasionat dar și un mod de a crește valoarea unui imobil prin investiții minime. Rezultatele care nu sunt la vedere vor fi mai mult practice decât estetice, dar bucuria lucrului bine făcut, cu propriile mâini și cunoștințe este la fel de mare.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu